Krónika

Halálos áldozata is van a berlini lövöldözésnek

Hajtóvadászat a tettes után

Lőfegyveres támadás történt pénteken késő este egy berlini zenés rendezvény helyszíne előtt, egy ember meghalt, négy megsebesült, egy közülük súlyosan – közölték a hatóságok.

Mona Lorenz, a berlini főállamügyészség szóvivője szombat reggel a dpa érdeklődésére azt közölte, hogy a bűncselekmény – amelyet nem terrortámadásnak azonosítottak – háttere továbbra is teljesen homályos, így pillanatnyilag még azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy több elkövető volt, vagy csak egy. A halálos áldozat egy negyvenkét éves férfi. Az ismeretlen (esetleg több) tettes a Kreuzberg negyedben, a Potsdamer Platz közelében lévő Tempodrom nevű szórakozóhely előtt éjjel tizenegy óra tájban lőtt rá emberekre, majd elmenekült. A hatóságok azt is vizsgálják, hogy a támadásnak volt-e köze a bent folyó török zenés rendezvényhez. A környéket rendőrök lepték el az eset után, és továbbra is nagy erőkkel keresik a tetteseket. A bűncselekmény helyszínét lezárták. A rendezvény látogatóit a hátsó- és oldalajtókon menekítették ki.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom