Krónika

Megelőzhetőek a felnőttkori betegségek – jön a márciusi Semmelweis Egészségnap

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Március 7-én a II-es számú Gyermekgyógyászati Klinikán rendezik meg a Semmelweis Egészségnapot, amelyen a felnőttkori betegségek gyermekkori megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet – közölte a Semmelweis Egyetem.

A leggyakoribb mozgásszervi betegségek jelentős része gyermek-, illetve serdülőkorban alakul ki, és a súlyos szövődményekkel járó, a magyar lakosság több mint harminc százalékát érintő túlsúly is visszavezethető a gyermekkori egészségtelen életmódra. Vagyis a felnőttkori betegségek ellen a korai életévekben lehet a leghatékonyabban fellépni. Az érdeklődők többek közt onkológiai betegségekkel, a cukorbetegséggel, elhízással kapcsolatos, interaktív bemutatókon, állapotfelméréseken és előadásokon vehetnek részt. Gyakorlati tippeket kaphatnak a helyes táplálkozásról. A programok ingyenesek, de nagy részük regisztrációhoz kötött. Jelentkezni és a részletekről tájékozódni a www.semmelweis.hu/250 honlapon lehet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom