Krónika

A hároméves gyerekek fele már használ valamilyen okoseszközt

Hazai felmérés a digitális nevelésről

A szülők annak ellenére adják oda készülékeiket a legkisebb gyermekeiknek is, hogy közben úgy gondolják, csak idősebb korban lenne érdemes megengedni számukra – derült ki a Huawei Technologies Hungary kutatásából.

A lapunknak küldött közlemény szerint hazánkban a három év alatti gyermekek fele, míg a 4–6 évesek kilencven százaléka használ okoseszközöket, jellemzően mesenézésre vagy játékra. A cég országos, reprezentatív mintán, 1980 és 1995 között született, többségé­ben kisgyermekes szülőket kérdezett meg. A felmérés egyik fontos megállapítása, hogy a digitális nevelés során a szülők a saját elvárásaiknak is nehezen tudnak megfelelni. A válaszadók hetvenkét százaléka egyáltalán nem adna okostelefont öt év alatti gyermek kezébe. A szülők harmada főként azért engedi használni a készülékeket gyermekének, mert mielőbb szeretné megismertetni vele a technológiát, míg 28 százalékuk azért, hogy ne maradjon le kortársaival szemben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom