Krónika

Nem szabadul a „skálás gyilkos”

Veszélyes a társadalomra a bíróság szerint

Mégsem bocsátható feltételes szabadságra Bene László, a „skálás gyilkos” – így döntött a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa. Ismert, Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban életfogytiglanra ítélte, azzal, hogy legkorábban húsz év után bocsátható feltételesen szabadságra.

Nem szabadul a „skálás gyilkos”
Fotó: MH

Ez 2014 májusában telt le. A férfi társával, Donászi Aladárral (aki 2001-ben a börtönben öngyilkos lett) együtt rabolta ki 1992-ben a budai Skála áruház pénzszállító autóját, közben megöltek egy egyetemistát, lőgyakorlatozás közben pedig két vadász életét oltották ki. A törvényszék álláspontja szerint jelenleg nem állapítható meg, hogy az elítélt szabadlábra kerülése esetén maradéktalanul be fogja tartani a társadalmi együttélés szabályait, és az elvárásoknak megfelelő életet fog élni. A férfi továbbra is potenciális veszélyt jelent a társadalom tagjaira. A másodfokú bíróság ezzel megváltoztatta az elsőfokú bíróság múlt héten meghozott döntését, amelynek értelmében Bene szabadulhatott volna feltételesen.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom