Krónika

Szuperexpresszel hagyta el Tokiót Carlos Ghosn, a megvádolt Nissan-vezér

Az Interpol is körözi

Ismert, Carlos Ghosn, a Nissan egykori vezetője a múlt héten Libanonba szökött Japánból, ahol azzal vádolták, hogy saját anyagi veszteségeit a céggel fizettette ki, valamint a vállalatnak szóló külföldi utalásokat saját számlájára irányította át.

Szuperexpresszel hagyta el Tokiót Carlos Ghosn, a megvádolt Nissan-vezér
Carlos Ghosn
Fotó: AFP

Az már korábban kiderült, hogy a hatvanöt éves milliomos a magántulajdonban lévő MNG Jet török légitársaság gépén juthatott ki Törökországba, onnan utazott tovább Libanonba. A légitársaság, amely szerint törvényellenesen használták a gépeiket, egyik alkalmazottját hibáztatja, őt már őrizetbe vette a rendőrség, okirat-hamisítással vádolják. A japán sajtó arról ír, Ghosn tokiói lakásából – ahonnan hangszertokban csempészték ki – akadálytalanul jutott el egy vasútállomásra, ahonnan szuperexpresszel utazott Oszakába és szállt repülőre. A férfi szerint a japán igazságszolgáltatás elfogult vele szemben. Interpol-körözés van érvényben ellene, amelyet a bejrúti hatóságok is átvettek és továbbítottak a bíróságnak. Intézkedés eddig nem történt. Szökésével Ghosn biztosan nem térhet vissza Japánba úgy, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom