Krónika

Megbocsát diákjának a megkéselt tanárnő

A szurkáló apja felkereste a pedagógust

Mint ahogy lapunk is megírta, csütörtökön egy 17 éves fiú, a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója megkéselte tanárát. Az 51 éves tanárnő a hátán és alkarján sérült, utóbbi miatt műtét is vár rá. Várhatóan a hét elején kiengedik a kórházból – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli híradójában.

A csatorna információi szerint a késelő diák édesapja meglátogatta a tanárnőt, és csaknem egy órán át érzelmektől áthatva beszélgettek. Az M1 úgy tudja: a tanárnő kész megbocsátani a diáknak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt közölte, hogy minden támogatást megad a tanárnőnek és az érintett szakképzési intézménynek.

A megyei rendőr-főkapitányság emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. A bíróság szombaton elrendelte a diák letartóztatását. A Győri Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a legsúlyosabb – a személyi szabadság elvonásával járó – kényszerintézkedést azért rendelték el, mert a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás nehezítésének veszélye, a tanúk befolyásolásának lehetősége.

A fiatalkorú gyanúsított letartóztatását egyéni elhelyezés keretében hajtják végre – közölték.

Kapcsolódó írásaink