Krónika

Tüzet nyitott egy tengerész a Pearl Harbor-i támaszponton

Magával is végzett a támadó

Két embert megölt, egyet súlyosan megsebesített egy amerikai tengerész szerdán Hawaiin, a Pearl Harbor-i flottatámaszponton, majd magával is végzett.

A harmadik áldozat állapota stabil, nem válságos. A bűncselekmény a Pearl Harbor–Hickam egyesített támaszpont hajójavító dokkjánál történt. A rendőrség szerint a merénylő a védelmi minisztérium két civil munkatársát lőtte agyon. David Ige, Hawaii kormányzója az MTI tudósítása szerint közölte, a Fehér Ház
a történtek után azonnal felvette a kapcsolatot vele, és minden szükséges segítséget megígért. Szombaton lesz a Pearl Harbor elleni támadás emléknapja: 1941. december 7-én támadták meg a japánok a támaszpontot, lemészárolva több mint 2400 amerikai katonát. Az Egyesült Államok a támadás másnapján hadat üzent Japánnak, ezzel belépett a második világháborúba.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom