Krónika

Nem azon az órán késelt a győri diák, amikor a rossz jegyet kapta

Osztályfőnöke volt a tanárnő

Szombaton dönt a bíróság annak a fiúnak a letartóztatásáról, aki csütörtökön többször megszúrta tanárnőjét egy győri szakközépiskolában.

Jelenleg őrizetben van. Közben kiderült, a tizenhét éves fiú nem hirtelen felindulásból késelt. Az Index.hu szerint a második órán kapta meg a hármas matekdolgozatot, és az ötödik órán, a fizikán támadta meg az osztályfőnökét. Az igazgató szerint semmilyen rendszer nem szűrte ki, hogy a diáknak problémái lehetnek. Példás, kitűnő tanuló volt. A tanárnő még kórházban van, az alkarját megműtötték, pár nap múlva hazamehet. A pénteki nap minden osztályban osztályfőnöki órával kezdődött, hogy átbeszéljék a történteket, pszichológus is érkezett az iskolába. Az Origo.hu szerint a diák többször elmondta társainak, ha hármast kap a dolgozatára, akkor meg fogja késelni a tanárnőt, de nem vették komolyan. Az iskolában a házirend szigorítását tervezik. Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese a nemzeti stratégia megalkotását sürgette az iskolai erőszak visszaszorítása érdekében. A Fidesz közleményében úgy reagált, éppen Gyurcsányék voltak azok, akik a többi ellenzékivel együtt nem szavazták meg, amikor a pedagógusok védelmében szigorították a Büntető törvénykönyvet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom