Krónika

Veszélyes hab borítja a tengerpartot

Fehér hab borítja India egyik leghíresebb tengerpartját, a Csennaiban lévő Marina Beach turisták által is kedvelt homokos fövenyét – jelentette az AFP. 

Veszélyes hab borítja a tengerpartot
Fotó: AFP/Arun Sankar

A hat kilométer hosszan húzódó városi tengerparton négy nappal ezelőtt jelentek meg a habfoltok, és azóta folyamatosan nő a mennyisége. A jelenség lehet természetes folyamatok eredménye, az algák elszaporodása, majd pusztulása okoz fokozott habképződést. A helybéliek szerint a hab nagyon büdös, és valószínűleg valamilyen környezetszennyezés hatására keletkezett. A hatóságok a helybélieket arra figyelmeztetik, hogy mérgező anyagok lehetnek a habos vízben, így jobban teszik, ha nem fürdenek itt, ám ennek ellenére sokan bemennek a tengerbe, kisgyerekek játszanak, szelfiznek a habok közt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom