Krónika

Novemberi havazás érte el Ausztriát

Váratlanul korán érkezett meg 2019-ben a tél Ausztria több tartományába, így Karintiába, Tirolba és Salzburgba is, ahol szerdán súlyos üzemzavarokat okozott a hirtelen lehullott hó.

Novemberi havazás érte el Ausztriát
Fotó: Facebook

A vezetékekre dőlt fák miatt több mint hétezer háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül az MTI szerint. A tiroli Villgratentalt a hó teljesen elzárta a külvilágtól, a salzburgi Bad Gastein térségében az adótornyok is megsérültek, így több helyen a televízió- és rádióadásokat sem lehetett fogni. Lapunknak egy Salzburg tartományban, Zell am See közelében élő, kint dolgozó magyar elmondta, emlékei szerint az elmúlt néhány évben nem havazott november hasonló időszakában, rendszerint jó, napsütéses idő volt. Mint mondta, szerinte a problémát az okozhatta, hogy hirtelen hullott le nagy mennyiségű hó, megközelítőleg 10-20 centiméter. Ugyanakkor hozzátette, az eltakarítás már a kora hajnali órákban megkezdődött, így az időjárás csütörtökön már nem okozott felfordulást, valamint az idő is enyhült.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom