Krónika

Ma már a befolyásolás és a gazdasági erő a döntő egy háborús konfliktusban

Konferencia a hadviselésről

Új dimenziók és generációs ugrás a hadviselésben címmel tartott csütörtökön és pénteken konferenciát a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelye Budapesten.

Az eseményen Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese egyebek mellett arról beszélt, a háború természete nem, anyagi része viszont változott: ma már nem a harckocsik száma dönt egy konfliktusban, sokkal inkább a befolyásolási képesség és a gazdasági erő. Takács Attila dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának munkatársa figyelmeztetett, a technológia fejlődésének köszönhetően ma már képtelenség elrejteni a katonákat a harctéren. A konferencián mások mellett Jörg Vollmer altábornagy, a német hadsereg egyik parancsnoka is részt vett.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom