Krónika

Hibás oxigéntartályok kerülhettek a Boeingekbe

A cég tagad

A Boeing egy volt munkatársa szerint a cég Dreamliner repülőgépeinek negyedébe egy rosszul működő vészhelyzeti oxigénellátó rendszer kerülhetett, ami azt idézheti elő, hogy krízishelyzetben az utasok könnyedén oxigén nélkül maradhatnak – írta a BBC.

John Barnett – aki harminckét éven át dolgozott a vállalatnál – állításai szerint korábban jelezte a problémát, ám azzal senki sem foglalkozott. Szerinte a nem működő oxigénellátó rendszer azért kerülhetett a 787 Dreamliner géptípusokba, mert a vezetés folyamatosan nyomást helyezett a dolgozókra, hogy minél hamarabb készüljenek el a gépekkel. A problémás berendezés felelős azért, hogy hirtelen nyomáscsökkenés esetén oxigént továbbítson az utasok maszkjába. Barnett saját vizsgálatai során a beszállítótól érkező háromszáz rendszerből hetvenötnél talált hibát, ám a Boeing elutasította az újabb tesztekre tett javaslatát. A Boeing tagadja a vádakat. Mint írják, 2017-ben voltak ugyan hibás oxigéntartályok, de azóta kivonták őket a gyártósorról, így nem kerülhettek a gépek fedélzetére, a problémát pedig kezelték a beszállítóval.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom