Krónika

Méreginjekcióval végeztek ki egy gyilkosság miatt halálraítéltet Texasban

Ő volt idén a tizenötödik

Kivégeztek egy gyilkost Texasban, akit egy 61 éves nő 2010-es megölése miatt ítélték halálra. A 37 éves Mark Solizon méreginjekcióval hajtották végre az ítéletet, Soliz volt idén a tizenötödik kivégzett elítélt az Egyesült Államokban és a hatodik Texas államban.

Soliz egy bűntársával 2010-ben betört Nancy Weatherly otthonába, hogy kirabolják az asszonyt, és a támadás során agyonlőtte a nőt. Ügyvédei szerint a 75-ös intelligenciahányadossal rendelkező férfi már-már értelmi fogyatékossággal élő ember volt, zaklatott gyerekkorral. A tárgyaláson az ügyészek egyértelműen bizonyították, hogy Soliz követte el a gyilkosságot. Egy barátja is ellene tanúskodott, aki szerint a férfi nevetgélve mesélt neki tettéről. Soliz és bűntársa, Jose Ramos egy nyolcnapos időszakban több bűncselekményt követtek el egy kézbesítőt is megöltek. Ramos életfogytiglani büntetést kapott.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom