Krónika

Stagnál az öngyilkosságok száma hazánkban

Sokkal több a férfi áldozat

Ma tartják az öngyilkosság megelőzésének világnapját, aminek kapcsán a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben (OPAI) ismertették az öngyilkosságra vonatkozó legfrissebb hazai statisztikákat.

Tavaly a KSH adatai szerint 1656-an követtek el öngyilkosságot hazánkban, huszonkettővel többen, mint 2017-ben. Szakemberek szerint a növekedés nem drámai, így elmondható, hogy az öngyilkosságok száma stagnál idehaza – írta a 24.hu. A portál szerint Németh Attila, a Nyírő Gyula OPAI főigazgató főorvosa kiemelte, 2010 óta több mint harminc százalékkal esett vissza a százezer lakosra jutó befejezett öngyilkosságok száma. Az EU-ban így a legnagyobb csökkenést Magyarországon látni. A 20 év alattiak és a 60 év fölöttiek körében azonban évek óta nem csökken az öngyilkosságok száma. Továbbra is jóval több férfi vet véget az életének, mint nő: tavaly 1276 férfi és 380 nő végzett magával. Világszerte évente közel nyolcszázezren vetnek véget önkezükkel az életüknek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom