Krónika

Háromszázhúsz nap alatt a Föld körül, egy vitorlással

Újabb világrekord

Új világrekordot állított fel a hetvenhét éves Jeanne Socrates, aki háromszázhúsz nap alatt egyedül és megállás nélkül körbevitorlázta a Földet, ezzel ő lett minden idők legidősebb embere, aki sikeres Föld körüli utat tett vitorlásával.

Háromszázhúsz nap alatt a Föld körül, egy vitorlással
Jeanne Socrates
Fotó: Twitter

A korábbi rekordot Minoru Saito állította fel 2005-ben, ő akkor hetvenegy éves volt. A BBC cikke szerint a kanadai Victoria városába megérkező Jeanne Socratest több száz lelkes rajongó várta. A nő 2013-ban már megtette az utat, amely akkor szintén rekordot ért – ő lett a legidősebb nő, aki körbevitorlázta a Földet. Egy másik rekordkísérlet során 2017-ben kiesett a csónakjából és eltörte a nyakát, illetve bordáit. A Chek Newsnak Jeanne arról beszélt, a szelek istenei nem voltak vele, hiszen az Indiai-óceá­non, illetve Hawaii közelében is több ciklont kellett elkerülnie,
és ez egy héttel meghosszabbította útját.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom