Krónika

Agyonlőtték az erdőirtások ellen küzdő helyi férfit Brazíliában

Amazonas-vidéki őserdők

Gyilkosság miatt nyomoz a brazil rendőrség, ugyanis holtan találtak egy hatósági személyt Tabatinga városában, akinek az volt a feladata, hogy védelmezze a bennszülött lakosságot a helyi farmerekkel és favágókkal szemben, akik megpróbálják növelni a termőterületet – tudósított a BBC.

Maxviel Pereira dos Santosszal két fejlövés végzett, miközben motorbiciklijén hajtott egy forgalmas utcán. A hatóságok szerint a gyilkosságot bosszúból követhették el, hiszen a férfi évek óta fellépett a helyi vadászok és favágók ellen. Mindez nem sokkal azután történt, hogy nemzetközi botrány robbant ki az Amazonas-vidéki erdőtüzek kapcsán, amelyeket főként a termőterületek megnövelése érdekében végzett erdőégetések okozzák. A Brazil Űrkutatási Intézet (INPE) adatai szerint idén már több mint 6400 négyzetkilométer erdőterület pusztult el az országban, csaknem kétszer annyi, mint 2018 hasonló időszakában. Szakértők szerint 2008 után idén először ismét elérheti a tízezer négyzetkilométert a kiirtott esőerdő összterülete Amazónia brazil részén.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom