Krónika

Védőoltáspárti a lakosság elsöprő többsége

Századvég-felmérés

A magyarok elsöprő többsége, csaknem háromnegyede a védőoltások mellett áll – derült ki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. közvélemény-kutatásából.

A válaszadók 74 százaléka nélkülözhetetlennek tartja a védőoltásokat az egészségmegőrzés szempontjából, további 15 százalékuk pedig inkább egyetért, mintsem ellenezné használatukat. Eltérő véleményt, a megkérdezettek elenyésző része, kilenc százaléka képviselt. A lakosság még fontosabbnak ítéli a védőoltásokat a gyermekek esetében: a megkérdezettek 93 százaléka tartja indokoltnak, hogy a gyermekek védőoltására minél hamarabb sor kerüljön, és pusztán öt százalékuk vélekedik másképpen. A lakosság meghatározó többségének, 88 százalékának elvi szinten sincs ellenérzése a védőoltásokkal szemben, az ellenzők tábora ebben a közegben is csak tíz százalék.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom