Krónika

Erős szél szította erdőtüzek pusztítottak Portugália több részén a hétvégén

Harc a lángokkal

Legkevesebb hét tűzoltó megsérült a Portugália középső részén napok óta tartó erdőtüzek miatt, egy civilt pedig égési sérülésekkel szállítottak Lisszabon egyik kórházába – írta a BBC.

A lángok szombat délután keletkeztek a fővárostól több mint kétszáz kilométerre fekvő Castelo Branco közelében, ahol több utat is le kellett zárni. A térségben vasárnapra három helyen is égett az erdő. A lángok délnyugat felé, Macao irányába kezdtek terjedni, de Vila de Rei közelében is riasztották a hatóságokat. Az oltási munkálatokban több száz eszköz bevetésével több mint ezer tűzoltó vett részt, de katonákat is a helyszínre rendeltek. Az erős szél erősen hátráltatta a szakembereket, de a lángok nagyrészét sikerült megfékezniük. A belügyminiszter bejelentette, a rendőrség az ügyben vizsgálatot indított, mivel furcsának találták, hogy három helyszínen szinte egy időben ütött ki a tűz. Tegnap délután őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint tüzet rakott a fenyőerdőben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom