Krónika

Elfogadták az arcfelismerő programokat betiltó törvényjavaslatot San Franciscóban

Problémás bűnüldöző szoftver

Megszavazták az arcfelismerő programok alkalmazásának betiltását a rendőrségen és a városi hivatalokban a kaliforniai San Franciscóban.

A városi elöljárók azért döntöttek így, mert úgy vélik, a bűnüldözésben használt módszer túlzott beavatkozás a magánéletbe, valamint sérti a polgári szabadságjogokat is. A tiltás a város rendőrségére és a városi önkormányzat valamennyi részlegére érvényes, azonban nem érinti azokat a technikákat és módszereket, amelyeket a szövetségi hatóságok alkalmaznak repülőtereken és kikötőkben. Illetve mentesülnek alóla a személyes és az üzleti életben használt szoftverek is. A szavazás fő szorgalmazója, Aaron Peskin úgy nyilatkozott, a cél hogy az emberek úgy legyenek biztonságban, hogy közben ne rendőrállamban éljenek. A tiltást ellenzők szerint ezek a szoftverek valóban nem tökéletesek, de a jövőben fejlődni fognak, és hasznosak lehetnek a bűnüldözésben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom