Krónika

Egy vállalkozót is megölhettek a Kuciak-ügy vádlottai

Fegyveralkatrészeket vizsgálnak

Vádat emelt Szlovákiában a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség Szabó Tamás és Miroslav Marček ellen, a két férfit azzal vádolják, hogy 2016 decemberében betörtek egy szlovák vállalkozó gútai házába, majd megöltek a férfit – adta hírül az Új Szó.

A fegyvert, amellyel a gyanú szerint lelőtték M. Pétert, a rendőrök azon a helyen találták meg Gútán, amelyet Marček mutatott meg nekik. Április 16-án a Kis-Dunában találtak egy német gyártmányú fegyvert, a Vágban pedig egy fegyver alkatrészét, amelyet vizsgálatnak vetettek alá. Azt akarják kideríteni, hogy ahhoz a fegyverhez tartozik-e, amellyel tavaly február 21-én nagymácsédi otthonukban meggyilkolták Ján Kuciak oknyomozó újságírót és a jegyesét, Martina Kušnírovát. Marček és Szabó ugyanis annak az ügynek is a vádlottjai. Marček a múlt hónapban tett vallomásában egyébként beismerte, hogy ő húzta meg a ravaszt, miközben korábban a nyomozók azt feltételezték, hogy csak a sofőr szerepét töltötte be a Kuciak-ügyben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom