Határon túl

Lemondott tisztségéről Kiss Sándor az RMDSZ-ben

A Bihar megyei szervezet volt elnöke személyes okokra hivatkozott

Lemondott tisztségéről Kiss Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezetének elnöke pénteken - adta hírül a Maszol.ro című erdélyi magyar hírportál.

A Bihar megyei önkormányzat volt alelnöke levélben közölte döntését pénteken az RMDSZ Bihar megyei választmányával. Kiss Sándor személyes okokra hivatkozva nem vállalja többet a funkció betöltését.

A portál szerint a tisztújító közgyűlést augusztus 31-én tartják. Cseke Attila parlamenti képviselőt, volt romániai egészségügyi minisztert javasolták a választmány jelen levő tagjai ideiglenes megyei elnöknek, a politikus elvállalta a felkérést.

Kiss Sándort tavaly júniusban őrizetbe vette a román korrupcióellenes ügyészség, majd még ugyanabban a hónapban vádat emelt ellene. A Bihar megyei önkormányzat volt alelnökét négyrendbeli pénzmosással, hivatali visszaéléssel, csúszópénz elfogadásával, és befolyással való üzérkedéssel vádolják. A vádhatóság szerint a politikus több vállalattól kenőpénzt fogadott el, amelyek a megvesztegetés fejében kedvező elbírálásban részesültek különböző közbeszerzési pályázatokon.

A politikus 2000 óta töltött be vezető tisztséget a Bihar megyei önkormányzatban és az RMDSZ Bihar megyei szervezetében.