Határon túl

Diákokat utaztatna a Rákóczi Szövetség

Március 15-e közös ünneplését segíti a szervezet

Az idén is Kárpát-medencei utazási lehetőséget hirdet magyarországi középiskolásoknak március 15-ére a Rákóczi Szövetség.

A szervezet a programot az idén is pályázati formában hirdették meg, arra bármely magyarországi középiskola jelentkezhet.
A pályázat feltétele, hogy egy Kárpát-medencei, határon túli település magyar középiskolájához látogasson el a magyarországi középiskola utazó csoportja és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, ehhez a Rákóczi Szövetség - az utazásban részt vevő diákok számától függően - akár 250 ezer forint utazási támogatást ajánl fel, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.
A szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-ei diákutaztatási programját, amelynek fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.
Az elmúlt évben 332 Kárpát-medencei középiskola több mint 10 ezer diákja kapcsolódott be a diákutaztatási programokba. További információ és az online pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található, a http://www.rakocziszovetseg.org címen.