Határon túl

Csaknem egymillió új magyar állampolgár vált a nemzet részévé

Ma van a kettős állampolgárságról szóló népszavazás évfordulója

A magyar baloldal 12 éve ellökte magától a határon túli magyarokat, mára már majdnem egymillió új magyar állampolgár lett közjogi értelemben is a magyar nemzet része - közölte a kisebbik kormánypárt hétfőn, felidézve december 5-i kettős állampolgárságról tartott népszavazást.

A KDNP szerint a 12 évvel ezelőtt december 5-én a magyar baloldal azért küzdött, hogy ne kaphassanak a határon túli nemzettársaink kettős állampolgárságot. Több millió román munkavállalóval fenyegették az embereket, így csak évekkel később, a Fidesz-KDNP 2010-es kormánya kerülését követően lehetett ezt a kérdést megnyugtatóan rendezni és valamelyest jóvá tenni az MSZP-SZDSZ vezette hatalom 2004-es pusztítását - mutatott rá a KDNP.
A kisebbik kormánypárt szerint akkor ellökték maguktól a határon túli magyarokat "az önmagukat progresszívnak hazudó szocialisták". Mára már majdnem egymillió új magyar állampolgár lett közjogi értelemben is a magyar nemzet része, a szocialisták pedig már majdnem eltűntek a politikai süllyesztő mélyében.