Határon túl

Semjén Zsolt Kolozsváron: A gyermekek jövőjéért mindig vállalni kell a harcot

Remény Torockón, fenyegetés Nagyváradon

Kolozsváron hálaadó istentisztelet és ünnepség keretében felavatták szombaton az Apáczai Csere János Gimnáziumnak a magyar állam támogatásával bővített, felújított épületét.

A Farkas utcai református templomban tartott hálaadó istentisztelet után mondott köszöntőbeszédében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lényegesnek nevezte, hogy a magyarság fel tudja-e ismerni, melyek azok a dolgok, amelyekről nem mondhat le, amelyekért akkor is vállalja a harcot, „ha fogytán a muníció”. Úgy vélekedett: a gyermekek jövője ilyen ügy. Szintén szombaton ötödszörre rendezték meg Torockón a Duna-napot, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. egész napos kulturális programot szervezett az erdélyi település lakóinak és az odalátogatóknak. A rendezvényre küldött üzenetében Kövér László, az Országgyűlés elnöke úgy vélekedett: a torockói Duna-ház újraszületése, eredménye és jelképe is a magyar összefogásnak. „Nem tudnak mások annyi értéket lerombolni, amennyit mi, magyarok ne tudnánk újjáépíteni” – fogalmazott Kövér, akinek üzenetét Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára olvasta fel. A Varadinum.ma nagyváradi hírportál pedig arról számolt be, hogy magyargyalázó falragaszok jelentek meg a városban. A Bihar megyei törvényszék falán lefotózott, piros-sárga-kék alapú lapon az a szöveg áll, hogy „Románok vagyunk, és megvédjük földünket, népünket és történelmünket”. Alatta egy piros-fehér-zöld folt fehér sávjában a Magyarország felirat szerepel, amit piros vonallal áthúztak, a lap alján pedig egy nyomdafestéket nem tűrő, magyargyalázó felszólítás szerepel.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom