Határon túl

Rákóczi Szövetség: Egyre jobb magyarnak lenne a határon túl

„A magyar kormány odafigyelése, támogatása megjelenik a határon túli régiókban”

Magyarországnak egyre pozitívabb a kisugárzása a Kárpát-medencében, egyre jobb magyarnak lenni a határon túl - mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Kiemelte, a magyar kormány odafigyelése, támogatása megjelenik a határon túli régiókban, és vannak civil szervezetek, amelyeknek fontos az ottaniak sorsa, jövője, mindez erősíti őket abban, hogy ne adják fel magyarságukat. 

Csáky Csongor ismertette, a szövetség Gólyahír programjának lényege, hogy a Kárpát-medencében élő magyarul beszélő családokat a magyar közösségben tartsák. Példaként említette, hogy a családokkal már a gyermekek születésekor felveszik a kapcsolatot, és szeretnék elérni, hogy később magyar óvodába, iskolába kerüljenek. 

Petrovai László, a magyariskola-választási program felelőse a műsorban elmondta, minden határon túli területnek megvan a maga sajátossága, leginkább a szórványrégióban nehézen meggyőzni a szülőket, hogy megéri magyar iskolába járatni a gyereküket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom