Határon túl

Potápi: Kezdődhet a békés építkezés időszaka

Az idei választásokat értékelte a nemzetpolitikai államtitkár

A nemzetpolitikai államtitkár szerint a Kárpát-medencében az idei a választások éve volt és innentől a békés építkezésre helyeződik a hangsúly.

lead potápi
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (b) és Berényi József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja elnöke beszélget a Nemzetpolitikai Kutatóintézet A szlovákiai helyhatósági választások értékelése című rendezvényén a fővárosi Magyarság Házában 2014. november 17-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Potápi Árpád János hétfőn a Magyarság Házában a szombati szlovákiai helyhatósági választásokat és az idei voksolásokat értékelte. A voksoláson a Magyar Közösség Pártja (MKP) országos átlagban az önálló polgármesterjelölteket indító pártok közül a harmadik legjobb eredményt érte el. 

Berényi József, a Magyar Közösség Pártja elnöke rámutatott:az elmúlt három választás önbizalmat adott nekik, jó eséllyel indultak, és bíztak a jó eredményben. Az eredmények számukra kedvezőek, a harmadik hely a helyhatósági választáson nagyon pozitív dolog, de mégsem mindenhol boldogok - mondta.


Forrás: MTI