Határon túl

Nacsa Lőrinc: A kormány még hangsúlyosabban vonná be a fiatal vállalkozókat az erdélyi gazdaságfejlesztési programba

Az IKSZ elnöke Székelyudvarhelyre látogatott

A magyar kormány tervei szerint folytatódik az erdélyi gazdaságfejlesztési program, amelybe az eddigieknél is hangsúlyosabban szeretnék bevonni az ottani fiatal vállalkozókat - mondta el az MTI-nek telefonon Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke pénteken. 

Az IKSZ elnöke, aki Székelyudvarhelyen a Vállalkozz Rá! címmel immár negyedik alkalommal megrendezett fórumon vett részt, elmondta: azért szervezik meg ezeket a találkozókat, mert erősíteni szeretnék az együttműködést Erdély és Magyarország között. Szeretnék segíteni továbbá a fiatalokat a szülőföldön boldogulásban, és erősíteni a sokszor új ötletekkel rendelkező, elkötelezett vállalkozókat - hangsúlyozta.

A fiatal vállalkozók kulcsszereplők a Kárpát-medence újjáépítésében - mondta, és jelezte, azt szeretnék, ha a Kárpát-medence lenne Közép-Európa motorja és innovációs centruma.

Az új kihívások közé sorolta a vállalkozások adminisztratív terhei, a bürokratikus akadályok csökkentését, a technológiai hatékonyságuk növelését, illetve, hogy 21. századi, szakképzett munkaerő álljon rendelkezésre.

Jelezte: a magyar kormány eddig kétszer egymilliárd forintos gazdaságfejlesztési programot indított Erdélyben, amelyből a fiatal vállalkozók is ki tudták venni a részüket. Tervek és ígéret van a program folytatására, amelybe még hangsúlyosabban szeretnék bevonni a fiatal vállalkozókat - mondta.

Nacsa Lőrinc hozzátette: a tanácskozás megnyitó Antal Lóránt, RMDSZ-es szenátorral felajánlották, hogy Magyarországon, illetve Romániában a törvényhozásban is képviselik a fiatal vállalkozók ötleteit, javaslatait. 

A mostani program megrendezésébe első alkalommal kapcsolódott be a Design Terminál, a szeptember 21-23. közötti gazdasági konferencián mintegy 150-200 fiatal vállalkozó vesz részt - ismertette Nacsa Lőrinc.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom