Határon túl

Magyar alpolgármestert választottak a dél-erdélyi Déván

Pogocsán Ferdinánd a Román Szocialista Párt (PSRO) színeiben megválasztott Razvan Mares helyét foglalja el

Pogocsán Ferdinánd személyében magyar alpolgármestert választott kedden a dél-erdélyi Déva város önkormányzati testülete - közölte az Agerpres hírügynökség.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott Pogocsán Ferdinánd a Román Szocialista Párt (PSRO) színeiben megválasztott Razvan Mares helyét foglalja el az alpolgármesteri székben, akinek azt rótták fel az önkormányzati testületben, hogy feszültséget kelt a polgármesteri hivatalban.

Az alpolgármester-cserét a város 20 önkormányzati képviselője közül 16-an szavazták meg. A leváltott alpolgármester kijelentette: a közigazgatási bíróságon próbálja visszaperelni a tisztségét.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom