Határon túl

Csaknem ötezer középiskolás utazik a Rákóczi Szövetség támogatásával

Határon túlról 20 középiskolai csoport érkezik az anyaországba

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében március 15-én 116 középiskolából több mint ötezer diák utazhat ünnepelni egy másik magyar közösséghez legalább egy határ átlépésével.

A szövetség közleménye szerint a 116 iskola közül Felvidékre 42, Erdélybe, illetve Partiumba 30, Vajdaságba 12, Horvátországba 8, Szlovéniába 3 és Kárpátaljára 1 középiskolai csoport utazik.

rakocziszov lead
Kárpát-medencei középiskolás diákok a Rákóczi Szövetség rendezvényén a Kossuth téren, az Országház előtt Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Határon túlról 20 középiskolai csoport érkezik az anyaországba. A március 15-i pályázatot bármely Kárpát-medencei középiskola benyújthatta.

A Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 300 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánlott fel a sikeres pályázóknak.

A Rákóczi Szövetség 1994 óta minden évben meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját annak érdekében, hogy a középiskolások számára március 15-e megünneplését élményszerűvé tegye, és szolgálja a magyar-magyar kapcsolatok építését.

Tavaly közel 400 Kárpát-medencei középiskola több mint 15 ezer diákja utazhatott a Rákóczi Szövetség nemzeti ünnepekhez és emléknapokhoz kapcsolódó diákutaztatási programjának segítségével.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom