Határon túl

Az anyanyelvű oktatásban és nyelvhasználatban akar előrelépéseket az RMDSZ

Korodi Attila szerint jelen pillanatban az együttműködés még létezik

Az anyanyelvű oktatási rendszer erősítése, a valós decentralizáció és a nyelvi jogokat garantáló közigazgatási kódex hatályba léptetése szerepel egyebek mellett az RMDSZ prioritásai között, amelyekhez a szociálliberális kormánykoalíciótól remél támogatást a hétfőn kezdődő őszi parlamenti ülésszakban - közölte az MTI-vel Korodi Attila, a párt képviselőházi frakcióvezetője.

Korodi Attila szerint "jelen pillanatban az együttműködés még létezik", ám folytatása az RMDSZ részéről azon múlik, hogy a koalíció hajlandó-e támogatni az RMDSZ prioritásait is.

A frakcióvezető elmondta: az RMDSZ-nek számos kifogása van a kormány tevékenységével szemben. 

A koalíció nem várhatja el az RMDSZ-től, hogy olyan kormányzati kezdeményezéseket is megszavazzon, amelyekkel nem ért egyet - szögezte le a politikus.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom