Határon túl

A szülők kitartásán múlhat a marosvásárhelyi gimnázium jövője

Pászkán Zsolt Románia-szakértő magyarellenes intézkedésnek nevezte az iskola ügyében folyó eljárást

Kettős beszéd folyik a marosvásárhelyi katolikus gimnázium ügyében, az iskola jövője az oda járó 150 diák szüleinek a kitartásán múlhat - mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.  

A gimnázium ügyében zajló eljárást magyarellenes intézkedésnek nevezte és kifogásolta, hogy egy iskolaalapítás miatt a bukaresti korrupcióellenes ügyészség jár el, miközben az - mint fogalmazott - legfeljebb közigazgatási ügy lehetne. Hozzátette, hogy valószínűleg az eljáró helyi tanfelügyelők is a fővárosból kapják az utasításokat. 

A szakértő szerint átverés, hogy Románia az ilyen intézkedések ellenére az EU előtt kisebbségbarát államnak próbálja mutatni magát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom