Határon túl

A magyar közösség megmaradásának záloga, hogy a gyerekek magyar iskolába járjanak

A Rákóczi Szövetség Babanaplóval buzdít

A határon túli magyar családokat arra biztatja a Rákóczki Szövetség, hogy gyermeküket helyi magyar iskolákba írassák be - közölte a szövetség főtitkára szerdán.

 Csáky Csongor  a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a magyar iskolaválasztást szolgáló beiratkozási program - amely már az egész Kárpát-medencére kiterjed - részeként készítették el az Első könyvem névre keresztelt Babanaplót. A könyvben a Himnusz, a Szózat és olyan gondolatok is helyet kapnak, amelyek reményeik szerint az összetartozás érzésével töltik el a családokat.

A megajándékozott szülőkkel szeretnének kapcsolatban maradni, hogy az intézményválasztáskor is megerősítést adjanak, és segítsenek jó döntést hozni - tette hozzá a szövetség főtitkára.
 Csáky Csongor kiemelte, a beiratkozási program célja, hogy a gyermekek minél nagyobb arányban megmaradjanak a magyarságnak. A magyar közösség megmaradásának záloga pedig az, hogy a gyerekek magyar oktatási intézményeket válasszanak - fogalmazott.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom