Határon túl

Rákóczi Szövetség: Már pályázhatnak a középiskolák az október 23-i utazásra

A szervezet tájékoztatása szerint évente csaknem harmincezer középiskolás diák utazhat nemzeti ünnepeken, emléknapokon

A Rákóczi Szövetség idén is meghirdeti nagy hagyományú és nagy sikerű Diákutaztatási Programját az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan Kárpát-medencei középiskolások részére.

Rákóczi Szövetség: Már pályázhatnak a középiskolák az október 23-i utazásra
Rákóczi Szövetség: Már pályázhatnak a középiskolák az október 23-i utazásra
Fotó: Facebook/Rákóczi Szövetség

A szövetség hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, a program azt a célt szolgálja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több élmény, kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között.

A pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen. A felhívás alapján 300 ezer forint utazási kerettámogatás nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje 2023. október 5. A pályázati űrlap és a további részletek a honlapjukon érhetőek el.

Az utazásokat, kirándulásokat 2023. október 14. és október 29. között kell megvalósítani.

A szervezet tájékoztatása szerint évente csaknem harmincezer középiskolás diák utazhat nemzeti ünnepeken, emléknapokon a Rákóczi Szövetség 1994 óta működő Diákutaztatási Programjával.

Kapcsolódó írásaink