Határon túl

Jól halad a munka Csíkszeredában

Immár nyolc hónapja zajlik Csíkszeredában a vasúti felüljáró kivitelezése. Ha semmi nem jön közbe, az autósok 2023 őszének végére vehetik birtokba az átkelőt. 

Jól halad a munka Csíkszeredában
Szépen halad a beruházás
Fotó: Burgsta Lóránd közösségi oldala

Pár napja téli szünetre vonult vissza a csíkszeredai vasúti felüljáró kivitelezője, de a munka a jó idő érkezésével párhuzamosan azonnal elkezdődik – írta meg hétfőn a Székelyhon. A lapnak a beruházást szívügyének tekintő Bors Béla alpolgármesterrel készített interjújából egyebek mellett kiderül, az átkelő kihatással lesz nemcsak a városlakókra, hanem az egész Csíki-medencére.

A nehézségekre térve az elöljáró azt a pert említette, amelyet a létesítmény közvetlen szomszédai indítottak a város ellen azt kifogásolva, hogy a kiszélesedő híd túl közel kerül a házaikhoz, leárnyékolja azokat, és ellehetetleníti az ingatlanok autóval történő megközelítését. Ez ügyben a bírósági eljárás februárban folytatódik.

Hozzátette, a munkások december végére az összes tartópillért megerősítették, lefestették, ugyanakkor mindkét rámpán a szélesítés is megtörtént, sőt, az új esővíz-elvezető rendszert sikerült megvalósítani. Ha semmi nem jön közbe, az autósok 2023 őszének végére vehetik birtokba az átkelőt.

Kapcsolódó írásaink