Határon túl

Latorcai Csaba: A kormány köszönettel tartozik határon túl élő családoknak

Felelős és helyes döntés, hogy a gyermekek szülőföldjükön magyar iskolában, magyarul tanulhatnak

Határon túli iskolakezdőket segít a kormány – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

Latorcai Csaba: A kormány köszönettel tartozik határon túl élő családoknak
Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára
Fotó: MH

A közleményben idézték Latorcai Csabát, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkárát, aki hétfőn a felvidéki Tajtin a helyi magyar iskola hét kisdiákját köszöntve azt mondta: a kormány köszönettel tartozik határon túl élőknek, akik szülőként meghozták azt a felelős és helyes döntést, hogy gyermekeik szülőföldjükön magyar iskolában, magyarul tanulhatnak.

A szülők ezzel csatlakoztak a kormánynak a magyar kultúra, nyelv és identitás megvédésére irányuló törekvéséhez – tette hozzá.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a tajti esemény része annak a sorozatnak, amelyet a Rákóczi Szövetség szervez több száz települési önkormányzat és magánember összefogásával, köszönetet mondva 9000 külhoni magyar iskolakezdő kisdiák családjának.

Az iskolaválasztást elismerő ösztöndíjat és az iskolatáskát a Felvidéken mintegy 3600, a Vajdaságban 1300, Erdélyben és a Partiumban több mint 2400 iskolakezdőnek, valamint 200, magyar oktatásban részesülő moldvai csángó gyermeknek adják át.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom