Gazdaság

Többen sérültek idén munkabalesetben

Veszélyes a gépipar

Enyhén emelkedett a munkabalesetek száma az év első három negyedévében, 16 227 ember vált három napnál hosszabb időre munkaképtelenné, szemben az egy évvel korábban mért 16 172 esettel – áll a Pénzügyminisztérium (PM) munkavédelmi főosztályának jelentésében, amelyet a tárca honlapján tettek közzé.

Ugyanakkor a halálos kimenetelű munkabalesetek száma a 2017. első kilenc hónapjában regisztrált 62-ről idén 56-ra csökkent – adta hírül a távirati iroda. Az ágazatok közül a gépipar volt a leginkább balesetveszélyes. A feldolgozóiparban 2953, a szállítás, raktározás, posta, távközlés területén dolgozók körében 2082 esetet regisztráltak. A kereskedelemben foglalkoztatottaknál 1815, az egészségügy és szociális ellátásban dolgozóknál 1082 munkabalesetet jelentettek a foglalkoztatók. A legtöbb baleset Budapesten és Pest megyében történt, a legkevesebb Tolna és Nógrád megyében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom