Gazdaság

Varga Mihály az MGYOSZ elnökségével egyeztetett

„A kormány célja továbbra is az, hogy a jövő évi minimálbérek emeléséről a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek állapodjanak meg”

Varga Mihály pénzügyminiszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnökségével tárgyalt - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

 A miniszter a közlemény szerint a találkozón elmondta, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) keddi ülésén folytatódnak a bértárgyalások, a kormány célja pedig továbbra is az, hogy a jövő évi minimálbérek emeléséről a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek állapodjanak meg. 

A béren kívüli juttatások átalakítását érintő felvetésekről kifejtette: a kormány szándéka, hogy a magyar munkavállalóknak inkább a keresetük emelkedjen, ne utalványokban kapják fizetésük egy részét, ehhez pedig egy egyszerűbb, a pihenést, rekreációt támogató cafeteria-rendszerre van szükség. 

A pénzügyminiszter közölte, a hatéves bérmegállapodást folytatni kell, hiszen 2016-ban egy érzékelhetően eredményes egyezség született a kormány és az érdekképviseletek között. Ez stabilitást és kiszámíthatóságot adott a munkából élő emberek és a munkaadók számára is -  mondta Varga Mihály.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom