Gazdaság

Varga Mihály: A nemzetek sikere a gazdaság rugalmasságán múlik

A miniszter díjakat adott át

A nemzetek sikere egyre inkább azon múlik,  hogy meg tudják-e teremteni saját alkalmazkodó- és versenyképességüket, azon, hogy gazdaságuk mennyire rugalmas - mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten egy díjátadó ünnepségen. 

Varga Mihály a szeptember és október legsikeresebb vállalkozásainak díjazásán arról beszélt, Magyarország számára mindenképpen jó hír, hogy ma már nemcsak a természeti erőforrásokkal való ellátottság határozza meg egy ország gazdasági potenciálját, hanem azok az országok is sikeresek lehetnek, amelyek szellemi képessége - például a vezetői adottságok, az oktatási rendszer, a gazdasági alkalmazkodóképesség - átlag feletti.
Hozzátette: a Sikeres Vállalkozásokért Díjnak is az egyik alapvető funkciója, hogy olyan példákat mutassanak más magyar vállalkozásoknak, amelyeken keresztül ezek a cégek is sikeresebbé válhatnak.

 A hónap beruházója szeptemberben az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó Mapei-csoport leányvállalata, a Mapei Kft. volt.

A hónap kis- és középvállalkozása az egyebek mellett alumínium nyílászárókat gyártó Nordikal Tervező és Szolgáltató Kft. lett.

A hónap startup vállalata az agy-számítógép kapcsolaton alapuló mobil alkalmazások fejlesztésével foglalkozó Mindtech Kft.

A hónap beruházója októberben a lakásvilágítás gyártásával foglalkozó Eglo Magyarország Kft., a hónap kis- és középvállalkozása pedig a szoftverfejlesztő Precognox Informatikai Kft. lett. A hónap startup vállalata a tehergépjárművek elektromos meghajtására szakosodott Electromega Kft. volt.

A Díj az európai vállalkozások ösztönzéséért idei nemzeti fordulójának nyertese az egyebek mellett a vállalkozói szemléletmód széleskörű terjesztésével foglalkozó Enterprise Hungary Nonprofit Kft. lett. A második továbbjutó az MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. volt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom