Gazdaság

Varga: Kétmillió munkahelyet biztosítanak a hazai kkv-k

Magyarország a szektor éllovasa európai viszonylatban - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter

A hazai kis- és középvállalkozások fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, mintegy 2 millió embernek biztosítanak munkahelyet, a munkavállalók 73 százalékát foglalkoztatják - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozók Napja rendezvényén.

vd
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke

Ádám Imre, a VOSZ soros elnöke köszöntőjében méltatta a VOSZ  szolgáltatói tevékenységét, köztük a Széchenyi Kártya működtetését, illetve a szövetség kultúra iránti elhivatottságát, amely a megyei Príma-elismerésekben is látható.

A szövetség soros elnöke elmondta, hogy a VOSZ partnerként tekint a kormányra, a szövetség támogatja a beruházást, a kutatás-fejlesztést, innovációt erősítő kormányzati elképzeléseket.

A Vállalkozók Napja ünnepségen a vállalkozók kiemelkedő munkájának elismeréseként kitüntetéseket adtak át. Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta Harmati László, az Eger-Park Hotel Kft. ügyvezető igazgatója és Várlaki Imre, a Folpress Nyomda Kft. tulajdonosa. Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült Báder Antal, a Báder Fogadó tulajdonos üzletvezetője, Nagy Zoltán, a Gránit Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese.
Miniszteri Elismerő Oklevelet vett át Nádor Péter, a VOSZ budapesti irodavezetője.

 

Forrás: MTI

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom