Gazdaság

Újra megnyitották a belgrádi repülőteret a légi forgalom előtt

A repülőtér tájékoztatása szerint az egyiptomi gép fékje hibásodott meg, ami tönkretette a kerekeket

Szerdán nem sokkal dél előtt újra megnyitották a belgrádi Nikola Tesla repülőteret a légi forgalom előtt, miután sikerült eltávolítani az Egypt Air meghibásodott repülőgépét a kifutópályáról.

A szerbiai közszolgálati televízió beszámolója szerint az Egypt Air utasok nélküli, Boeing 737-800 típusú gépe műszaki okok miatt hajnali 4 óra 11 perckor szállt le Belgrádban, a repülőgép kerekei megsérültek, ami akadályozta elvontatását a leszállópályáról. A repülőtér tájékoztatása szerint az egyiptomi gép fékje hibásodott meg, ami tönkretette a kerekeket. 

A repülőtér forgalmát leállították, és minden érkező gépet a nisi repülőtérre, illetve a környező országokba (Horvátországba, Magyarországra, Bulgáriába és Romániába) irányítottak, az induló gépek pedig nem szállhattak fel.

Nyolc leszálló gépet irányítottak át, 26 érkező és 26 induló járat jelentős késést jegyzett, míg a dortmundi, máltai, düsseldorfi, moszkvai, stuttgarti, bécsi, isztambuli, zürichi és szaloniki délelőtti járatot törölték.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom