Gazdaság

Új zalaegerszegi munkahelyek

A kormány célja a vállalkozások támogatása

Ezer új munkahely jön létre Zalaegerszegen: a Flextronics hatszáz fős létszámbővítést valósít meg a következő hónapokban, a megyeszékhelyen működő vállalkozások további négyszáz új munkahelyet teremtenek – jelentette be Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármesterjelöltje (Fidesz–KDNP) egy helyi konferencián tegnap.

A Zalaco Sütőipari Zrt. 1,3 milliárd forintos beruházással ötvenegy új munkahelyet hoz létre, az Edelmann 4,5 milliárd forintos ráfordítással további száz új munkahelyet teremt az északi ipari parkban. Az ADA bútoripari cég a déli ipari területen hárommilliárd forintos beruházással száz új munkahelyet létesít – írta a távirati iroda.
Az önkormányzat tárgyalásokat folytat egy helyi gépipari céggel is, így a tervek szerint további százötven ember foglalkoztatása valósul meg – ismertette Balaicz Zoltán alpolgármester.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy
a kormányzat kiemelt stratégiai célja a kis- és középvállalkozások (kkv) támogatása, a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztési időszakban a rendelkezésre álló 12 ezermilliárd forint hatvan százalékát e szektor fejlesztésére fordítják. A támogatási összegből a vállalkozások új gépeket vásárolhatnak és további új munkahelyeket hozhatnak létre.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom