Gazdaság

Tíz év alatt TOP 500-as cég lett a Huawei

Hatvanöt milliárdot fektetett be a kínai óriás eddig

Magyarországi jelenlétének tízéves évfordulóját ünnepelte a kínai Huawei. A világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai szállítója mintegy 65 milliárd forint fektetett be eddig hazánkban, amivel a második legnagyobb kínai befektetővé vált. A kezdetben négy fővel működő cég jelenleg már több mint 2500 munkavállalót foglalkoztat, és közel 600 beszállítóval áll kapcsolatban és a TOP 500 magyarországi adófizető cég listáján is szerepel.

Huawei

A Huawei szerint a digitális összeköttetés nem kiváltság, hanem létfontosságú szükségszerűség mondta el Zheng Weifeng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója. A cég elkötelezett amellett, hogy az eddiginél hatékonyabb, integráltabb információs ellátási rendszert hozzon létre, hálózatot, megoldásokat és eszközöket fejlesztve annak érdekében, hogy egy jobban összekapcsolt világot (Better Connected World) teremtsen. Az információs társadalom egy olyan visszafordíthatatlan trend, amely a jövőnk. A Huawei küldetése ezért az, hogy ebbe a jövőbe Magyarországot bevezesse, egy jobban összekapcsolt országot építve.”

A Huawei termékeit és szolgáltatásait jelenleg Magyarország lakosságának több mint a fele használja és az ügyfelei között tudhatja hazánk valamennyi nagy távközlési szolgáltatóját. A cég számos fogyasztói terméket értékesít itthon, beleértve a routereket, a tableteket, valamint az okos kiegészítőket és telefonokat, úgymint a prémium kategóriás Mate7-et és a P8-at.