Gazdaság

Szombaton nyílik Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője

Kétmilliárdot költöttek az eger környéki Demjénban elkészült wellness hotelre

Szombat délelőtt nyitják meg a demjéni Cascade Barlang- és Élményfürdőt. A 760 méter hosszú barlangrendszer 1500 négyzetméter vízfelületével, 24 méter átmérőjű és 25 méter mély, hegybe süllyesztett csúszdatornyával, 550 méter csúszófelületével Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít az üzemeltető szerint.  

Az átadáson elhangzott, hogy Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője egy nyolc éve tartó beruházás újabb állomása, amely 30 embernek ad munkát.

Demjénben, amely a Gyógyvizek Völgyében fekszik, három év alatt körülbelül kétmilliárd forintos fejlesztést valósítottak meg: 2012-ben egy négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült kilencszázmillió forintból, a most felavatott barlangfürdő uniós támogatással, egymilliárd forintból készült el.

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, hogy Heves megyében a gyógyturizmus mellett vannak más fejlesztések is. Példaként említette, hogy sok sikertelen próbálkozás után biztosan megkezdődik az Egert az M3-as autópályával összekötő út építése, amely, ha elkészül, még több pihenni, gyógyulni vágyó turistát vonz a megyébe.