Gazdaság

Szigorodik az ellenőrzés

Hamar lekapcsolják a szerencsejátékos-vadász pénznyelő oldalakat

Gyorsabban lép fel az illegális szerencsejáték szervezése ellen, és hamarabb függeszti fel a szabálytalanul működő online szerencsejáték-oldalakat az e célra létrehozott önálló Szerencsejáték Felügyelet.

Ahogy korábban írtuk, július 6-án kezdte meg működését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) főosztályából kivált, önálló egységgé szerveződött Szerencsejáték Felügyelet, amely hivataltól a teljes szerencsejáték-piac gyors és hatékony felügyeletét, ellenőrzését várják. Az intézményt vezető elnököt a nemzeti fejlesztési miniszter nevezi ki – írta lapunknak adott válaszában a Nemzeti Fejlesztési Miniszté­rium (NFM) sajtóosztálya. A konkrét működési területekre vonatkozó kérdésünkre azt felelték, hogy az önálló felügyelet gyorsabban és hatékonyabban léphet fel az illegális szerencsejáték szervezése ellen, maguk a játékosok és a piac legális szereplőinek védelme, valamint az adóbevételt teremtő játékszervezés feltételeinek biztosítása érdekében. Az új hivatal kialakításával összefüggésben az online blokkolás is gyorsabb lesz, azaz a szabálytalanságokat halmozó online szerencsejáték-oldalak működését hamarabb felfüggeszti a felügyelet.

Ezt a feladatkört több ember látja el, mint ahányan a NAV-főosztályon dolgoztak. Az összlétszámot az eddigiekben is ellátó munkatársak, és a „szakmai létszámhoz arányosan társuló, a NAV-tól átkerülő, funkcionális területen foglalkoztatott” dolgozók alkotják, ezért nem lesz létszámbővítés – derül ki az NFM válaszából.