Gazdaság

Somogy megyei matrica nélkül is megközelíthető Balatonvilágos

A kormány döntött

Balatonvilágost kis kitérővel, az autópályán Budapest felől érkező, Veszprém megyei matricával rendelkező autósok is megközelíthetik a kijelölt terelőúton úgy, hogy nem kell Somogy megyei autópálya-matricát venniük - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk: a Közgép Zrt. konzorciuma lezárta a Balatonvilágos felé vezető utat: a település csak jelentős kerülővel közelíthető meg az M7-es autópálya felől.

A kitérőre azért van szükség, mert felújítanak egy vasúti átjárót. A vasúti átjáró halaszthatatlan felújítása a dél-balatoni vasútvonalon folyamatban lévő teljes rekonstrukció egyik eleme - emlékeztet a tárca, amelynek közleménye szerint aki a következő lehajtóig a pályán (ahol már szükséges a Somogy megyei matrica) haladna tovább, legfeljebb 4-5 perccel érne hamarabb a községbe, mint a kijelölt terelőútra letérők.
A tájékoztatás leszögezi? Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár helyi országgyűlési képviselői jelzésre a múlt héten tájékoztatást kért az érintett közlekedési társaságoktól az autósok kényelmesebb célba érését szolgáló lehetséges intézkedésekről. A minisztérium megvizsgálja a felmerült javaslatokat, és ha szükséges, körültekintő döntést hoz a helyi lakosok, vállalkozók és a turisták eljutási lehetőségeinek javítása érdekében.
A tárca emlékeztetett arra, hogy a Lepsény és Szántód-Kőröshegy szakaszon lévő vasúti átjáró felújítása a dél-balatoni vasútvonal teljes rekonstrukciójának egyik eleme, a vonal a következő években egészen Balatonszentgyörgyig megújul. A beruházások után a teljes Balaton-parti szakasz korszerű, utasbarát vasúti vonallá válik.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom