Gazdaság

Rogán: Sikeres a befektetési letelepedési program

Eddig 1102 letelepedési kötvényt értékesítettek

Rendkívül sikeresnek tartja a befektetési letelepedési programot Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, aki elmondta: 1102 letelepedési kötvényt értékesítettek összesen 275,5 millió euró névértékben.

Rogán közölte, hogy a gazdasági bizottság csütörtöki tanácskozásán értékelte a befektetési letelepedési programot. A frakcióvezető a program kapcsán leszögezte, hogy az "rendkívül sikeres, beváltotta a hozzá fűzött reményeket", ugyanis valamivel több mint egy év alatt 1102 letelepedési kötvényt értékesítettek összesen 275,5 millió euró névértékben. Így a magyar államnak csaknem 85 milliárd forint bevétele származott a programból - emelte ki Rogán Antal.
A politikus elmondta, hogy mivel a program kezdetekor azt a célt tűzték ki, hogy négy év alatt megpróbálnak négyezer kötvényt értékesíteni, kijelenthető, hogy időarányosan jól teljesített a befektetési letelepedés jogintézménye.
A gazdasági bizottság ezért támogatta azt a törvénymódosító javaslatot, amely alapján jövő év januárjátóll 250 ezerről 300 ezer euróra emelkedne a kötvény névértéke. "Így január 1-je után már 300 ezer euró névértékű államkötvényt kell lejegyeznie annak, aki Magyarországon tartózkodási engedélyhez, illetve a befektetési letelepedés keretében letelepedéshez kíván jutni" - pontosította Rogán, hozzátéve, hogy a tartózkodási engedélyét csak 47 ember váltotta át letelepedésre.