Gazdaság

Robotkutató központot létesít a Siemens

Kína a világ legnagyobb iparirobot-felvevő piaca

Robotkutató központot létesít a Siemens Kínában - jelentette be a német ipari vállalat csütörtökön.

Kína a világ legnagyobb iparirobot-felvevő piaca. A Siemens a pekingi Csinghua Egyetemen hozza létre az új kutatóközpontot, amelyben mechanikai és elektronikai területeket is fejlesztenének, az emberek és a robotok közötti együttműködést, valamint a mesterséges intelligencia alkalmazásának módjait vizsgálnák. 

"A Siemens masszívan fektet be Kína jövőjébe, az állammal és számos ügyféllel működik együtt a digitalizálás folyamatában - jelentette ki Roland Busch, a müncheni székhelyű csoport technológiai igazgatója. 

A vállalat eladásainak 14 százaléka származik a digitális gyáripari hardver és szoftver üzletágból, amely az egyik leggyorsabban növekvő tevékenysége. 

Kína a német vállalat egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési bázisa, ahol több mint 4500 kutatót és mérnököt foglalkoztatnak. 

A kínai kormány a technológiai innováció bátorítását célzó erőfeszítések részeként kiemelt területként kezeli a robotipart.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom