Gazdaság

Rendszeresebben fizetjük a számlákat

Javul a lakosság díjfizetési fegyelme

Négy év alatt 7,5-ról 7,1 százalékra csökkent a 60 napnál hosszabb ideig rendezetlen közműszámlák díjösszegének aránya, vagyis fokozatosan javul a lakosság díjfizetési fegyelme - derül ki a Díjnet elemzéséből.

A legnagyobb budapesti közüzemek számlaadatainak feldolgozásával készített elemzés szerint a Díjnet elektronikus rendszeren keresztül fizetett számlák esetében az elmaradás ennél is lényegesen alacsonyabb, átlagos mértéke alig haladja meg a 4 százalékot. 

A kedvezően alakuló díjfizetési statisztikát Garamszegi Tamás, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója a közleményben azzal magyarázta, hogy egyrészt a lakosság jövedelmi helyzetének folyamatos javulása miatt kevesebben kényszerülnek számláik késedelmes befizetésére. Másrészt a szolgáltatási díjak a rezsicsökkentési intézkedések 2013 novemberi bevezetése óta gyakorlatilag befagytak - tette hozzá.

A Díjnet Zrt. Magyarország egyik vezető független e-számlakezelési szolgáltatása, a csatlakozott számlakibocsátók száma jelenleg 28, a felületen (www.dijnet.hu) a legnagyobb fővárosi közüzemek mellett jelen vannak országos közüzemi, illetve telekommunikációs szolgáltatók és biztosítók, továbbá regionális közműszolgáltatók is. A Díjnet regisztrált ügyfeleinek száma 2017 végére meghaladta a 600 ezret. A rendszeren keresztül bemutatott számlák száma 8,6 millió volt, ebből 4,4 milliót a rendszeren belül bankkártyával, mobiltelefonos fizetéssel, internetbanki fizetéssel, illetve csoportos beszedési megbízással rendeztek az ügyfelek.