Gazdaság

Reformokban gondolkodnak a görögök

Görögország elkötelezett a gazdaság liberalizációja, a nyugdíjrendszer megújítása mellett, ezt azonban nem lesz képes elérni, ha az ország hitelezői kibírhatatlanul magas elsődleges államháztartási többletet írnak elő – írta a görög pénzügyminiszter tegnap.

Szerinte egy ésszerű államháztartási többletről, egy átgondolt privatizációs programról és a nyugdíjrendszer valódi reformjáról van szó. Ezeket a célokat azonban nem lehet elérni, ha további megszorításokat, kibírhatatlanul magas elsődleges államháztartási többletet írnak elő a hitelezők az ország számára - tette hozzá.

Athénnak négy részletben 1,6 milliárd eurót kell visszafizetnie a Nemzetközi Valutaalapnak júniusban, erre azonban nem képesek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom