Gazdaság

Pécsről látnák el Európát függönnyel

Befejeződött a Rovitex 750 millió forintos zölmezős beruházása

Elkészült Magyarország legnagyobb lakástextil-forgalmazó cégének a Rovitex új termelőüzeme Pécsett. A 750 millió forintból részben uniós forrásból megvalósuló zöldmezős beruházással a cég húsz új állást hoz létre. A pécsi üzemből a tervek szernit egész Európát ellátnák függönyökkel. 

Rovitex Páva lead
Páva Zsolt elsőkézből szemlézi a Rovitex minőségi termékét  fotó: pecsma.hu

Romeisz Norbert tulajdonos-ügyvezető a zöldmezős létesítmény ünnepélyes átadásakor azt mondta: a vállalat a beruházással egy telephelyre összpontosította a termékfejlesztést, a termelést, a minőségellenőrzést és a logisztikát. Az új üzemben jövő héten indulhat el a cég fő profiljának számító lakástextíliák gyártása.

A beruházással a 40 fős létszám 60-ra emelkedik, míg jövőre hasonló mértékű bővítés várható. A Rovitex cégcsoport magyarországi jelenléte mellett Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Szerbiában és Horvátországban működtet leányvállalatokat, s közel harminc térségbeli államba exportálja termékeit.

Kitért arra, hogy a vállalat gyorsasága, az általa előállított áruk minősége és a precizitás megfelelő versenyelőnyt biztosíthat a távol-keleti olcsó munkaerőn alapuló termékekkel szemben, s terveik szerint egész Európát ellátják majd a Pécsen készülő függönyökkel, és más lakástextíliákkal.

Páva Zsolt (Fidesz), Pécs polgármestere azt hangoztatta, hogy a Rovitex már csak azzal is példaértékű tettet hajtott végre az elmúlt két évtizedben, hogy a mintegy százéves múltra visszatekintő magyar Gardénia függönymárkát külföldi kézből vásárolta vissza négy esztendeje. Emellett, tette hozzá, magyar munkaerőt alkalmaz, fejlesztéseinél szem előtt tartja a helyi munkaerőt, s termelését nem helyezte át az idők során, sőt, bővítést hajtott végre több ízben.

A lakástextil-gyártással, valamint nagykereskedelemmel foglalkozó, 1996-ban alapított Rovitex Hungária Kft. tavaly nettó közel 2 milliárd forintos árbevételt ért el, amiből 122 millió forintos adózott eredmény származott. A társaság 2012-ben 1,92 milliárd forintos bevétel mellett 78 millió forintos nyereséget könyvelhetett el. A cég legyártott termékeinek 65 százalékát exportra készíti.


Forrás: mti, pecsma.hu